Klassikaal

Klassikaal overwon aanbestedingsuitdagingen met hulp van TenderGrowth, won twee van drie aanbestedingen en plant toekomstige groei.

Inleiding

Klassikaal, een baanbrekend MSP-platform dat zich richt op het basisonderwijs, stond voor de uitdaging om voet aan de grond te krijgen in een sterk concurrerende markt. Ze wilden hun diensten aanbieden aan een van de grootste scholengroepen in Den Haag, maar moesten opboksen tegen gevestigde namen met veel meer ervaring in het aanbestedingsproces.

Uitdagingen

De grootste uitdaging voor Klassikaal was het concurreren tegen gevestigde MSP-dienstverleners in een nieuw speelveld. Hoewel ze een uitstekend platform hadden ontwikkeld, ontbrak het hen aan ervaring en naamsbekendheid in de markt. Bovendien werd het aanbestedingsproces vaak over het hoofd gezien door de dagelijkse operationele drukte, waardoor belangrijke kansen werden gemist.

Aanpak van TenderGrowth

Stap 1: TenderReady

TenderGrowth begon met een diepgaande intake om de sterke punten en verbetergebieden van Klassikaal in kaart te brengen. Ze voerden een nulmeting uit, verzamelden alle benodigde documenten en referenties, en ontwikkelden een DummyTender om Klassikaal klaar te stomen voor het echte werk.

Stap 2: Matching

TenderGrowth zorgde ervoor dat Klassikaal elke maand op de hoogte werd gebracht van relevante aanbestedingen. Door middel van grondige analyses en samenvattingen konden ze strategisch beslissen aan welke aanbestedingen ze wilden deelnemen, wat hun kansen op succes aanzienlijk vergrootte.

Stap 3: TenderTraject

Tijdens het tenderproces werkte TenderGrowth nauw samen met Klassikaal om een winnende strategie te ontwikkelen. Ze namen het projectmanagement op zich, schreven de aanbestedingsdocumenten en dienden deze effectief in. Door hun expertise kon Klassikaal hun unieke waardepropositie duidelijk en overtuigend communiceren.

Stap 4: TenderReview

Na de indiening werden de resultaten geanalyseerd en feedbackvergaderingen gehouden. Dit hielp Klassikaal om hun aanpak continu te verbeteren en hun toekomstige kansen te maximaliseren. De evaluatie en implementatie van groeiacties zorgden voor een voortdurende verbetering van hun tenderprocessen.

Resultaten en impact

De samenwerking met TenderGrowth leverde voor Klassikaal mooie resultaten op:

  • Verbeterde inschrijvingen: De inschrijvingen van Klassikaal werden professioneler en beter afgestemd op de specifieke eisen van de aanbestedingen.
  • Succesvolle aanbestedingen: Van de drie aanbestedingen waaraan Klassikaal deelnam, werden er twee gewonnen, waardoor hun positie in de markt aanzienlijk werd versterkt.
  • Strategische groei: Dankzij de gewonnen aanbestedingen kon Klassikaal hun diensten uitbreiden en nieuwe markten betreden, wat bijdroeg aan hun algehele groei.

Toekomstvisie

Met de solide basis die gelegd is door de gewonnen aanbestedingen, is Klassikaal klaar om verder te groeien. Ze blijven werken aan de ontwikkeling van hun MSP-oplossing en zijn vastbesloten om nieuwe marktsegmenten te veroveren.

Conclusie

De samenwerking met TenderGrowth heeft Klassikaal geholpen om zich te ontwikkelen tot een succesvolle speler in het aanbestedingsveld. Met hun unieke platform en de voortdurende ondersteuning van TenderGrowth, zijn ze klaar om hun marktpositie verder te versterken en duurzame groei te realiseren.

Boek een consult

Wil je weten hoe TenderGrowth jouw bedrijf kan helpen bij het winnen van aanbestedingen en duurzame groei te realiseren? Boek dan een consult en ontdek de mogelijkheden.

Andere cases

Team 1001

Met een op maat gemaakte aanbestedingsstrategie van TenderGrowth, heeft Team1001 de omzet verhoogd, het klantenbestand uitgebreid en zijn ze klaar voor meer groei.

Yopromedia

Yopromedia gebruikte TenderGrowth's op maat gemaakte aanbestedingsstrategie voor bedrijfsgroei. Ondanks initiële uitdagingen, verhoogden ze inkomsten, breidden klantenbasis uit en versterkten hun merk.