Yopromedia

Yopromedia gebruikte TenderGrowth's op maat gemaakte aanbestedingsstrategie voor bedrijfsgroei. Ondanks initiële uitdagingen, verhoogden ze inkomsten, breidden klantenbasis uit en versterkten hun merk.

Inleiding

Yopromedia, een toonaangevend bedrijf in de foto- en videografie, had als doel om nieuwe klanten te werven en een stabiele omzetstroom te genereren. Ondanks hun uitstekende vakkennis op het gebied van visuele media, werden ze geconfronteerd met tijdgebrek en een gebrek aan kennis over het aanbestedingsproces. TenderGrowth bood de oplossing om deze uitdagingen aan te gaan en bedrijfsgroei te realiseren.

Uitdagingen

Yopromedia stond voor de uitdaging om hun expertise in foto- en videografie om te zetten in succesvolle aanbestedingen. De complexiteit van het aanbestedingsproces en het gebrek aan interne capaciteit maakten dit een moeilijke opgave. Ze zochten naar een manier om hun groeistrategie te versterken door middel van succesvolle tenderdeelnames.

Aanpak van TenderGrowth

Stap 1: TenderReady

TenderGrowth begon met een grondige intake om de huidige mogelijkheden en verbeterpunten van Yopromedia in kaart te brengen. Er werd een nulmeting uitgevoerd en relevante assets werden verzameld. Met een zorgvuldig samengesteld MatchingProfiel werd Yopromedia klaargestoomd voor toekomstige aanbestedingen.

Stap 2: Matching

TenderGrowth identificeerde en selecteerde aanbestedingen die perfect aansloten bij de expertise van Yopromedia. Dit omvatte een diepgaande analyse van de aanbestedingen en een samenvatting hiervan, gepresenteerd tijdens de Bid/No-bid vergadering. Hierdoor kon Yopromedia strategisch kiezen aan welke aanbestedingen deel te nemen.

Stap 3: TenderTraject

Het tendertraject werd met precisie uitgevoerd. TenderGrowth ontwikkelde een winnende strategie, beheerde het gehele tenderproces en zorgde voor het schrijven en indienen van sterke, competitieve voorstellen. Door nauw samen te werken met Yopromedia, konden ze hun unieke vermogen om klantwensen om te zetten in visuele meesterwerken effectief op papier zetten.

Stap 4: TenderReview

Na het indienen van de aanbestedingen werden de resultaten geanalyseerd en feedbackvergaderingen gehouden. Dit proces van evaluatie en continue verbetering stelde Yopromedia in staat om hun aanpak te verfijnen en toekomstige successen te waarborgen.

Resultaten en Impact

De samenwerking met TenderGrowth leverde voor Yopromedia indrukwekkende resultaten op:

  • Tijdgebrek overwonnen: Door de efficiënte processen van TenderGrowth kon Yopromedia zich richten op hun kernactiviteiten.
  • Succesvolle aanbestedingen: Yopromedia won hun eerste fotografie- en videografieaanbestedingen, wat een cruciaal moment was dat aantoonde hoe lucratief tenderen kan zijn.
  • Groeiende klantenbasis: Dankzij de gewonnen aanbestedingen en de daaropvolgende opdrachten breidde Yopromedia hun klantenbestand aanzienlijk uit.

Speciaal moment

Het winnen van de eerste aanbesteding was een bijzonder moment voor Yopromedia. Het bewees dat met de juiste aanpak, tenderen een zeer lucratieve groeistrategie kan zijn. TenderGrowth speelde een sleutelrol door Yopromedia’s vermogen om klantwensen te vertalen naar hoogwaardige visuele producten effectief te communiceren.

Toekomstplannen

Met de opgedane kennis en ervaring is Yopromedia nu beter uitgerust om de wereld van aanbestedingen te navigeren. Hun toekomstplannen omvatten het uitbreiden naar nieuwe markten en het vergroten van hun dienstenportfolio. Door het partnerschap met TenderGrowth zijn ze klaar voor verdere groei en succes.

Conclusie

Het partnerschap met TenderGrowth heeft Yopromedia in staat gesteld hun inkomsten te verhogen, hun klantenbestand uit te breiden en hun merkherkenning te vergroten. Met een succesvolle tenderstrategie op zijn plaats, is Yopromedia klaar om hun dienstenaanbod te vergroten, nieuwe markten te betreden en zich te vestigen als een leider in hun branche.

Boek een Consult

Wil je weten hoe TenderGrowth jouw bedrijf kan helpen bij het winnen van aanbestedingen en duurzame groei te realiseren? Boek dan een consult en ontdek de mogelijkheden.

Andere cases

Team 1001

Met een op maat gemaakte aanbestedingsstrategie van TenderGrowth, heeft Team1001 de omzet verhoogd, het klantenbestand uitgebreid en zijn ze klaar voor meer groei.

Klassikaal

Klassikaal overwon aanbestedingsuitdagingen met hulp van TenderGrowth, won twee van drie aanbestedingen en plant toekomstige groei.